top of page
  • Janna

De 6 gouden regels voor de juiste beha

Niets is zo vervelend als een vervelend zittende beha, een beha die niet genoeg ondersteuning geeft of bijvoorbeeld een beugel die pijn doet. Hoeft niet, mag niet!


Wij helpen je met het vinden van de juiste beha dankzij onze jarenlange expertise, want naast de juiste maat vinden kan het ook voorkomen dat niet elk model geschikt is. Daarnaast komt het ook voor dat er per merk verschil zit in maat en vorm. Naast onze kennis van deze merken gelden er de volgende 6 gouden regels die wij heel graag met jou delen want...


Halleluja, elke vrouw verdient een goede beha!
GOUDEN REGEL 1

De beha aantrekken, voorover bukken en schud je schouders zacht heen en weer zodat je borsten als twee druppels in je beha vallen. Kom recht en maak de sluiting vast. Zorg ervoor dat het rugpand perfect horizontaal om je lichaam zit.


GOUDEN REGEL 2

Het rugpand is het belangrijkste onderdeel van de beha, omdat het cruciaal is voor de nodige steun. De juiste omtrekmaat zorgt er immers voor dat het rugpand goed aansluit op het lichaam, zodat de borsten gelift worden. Om voldoende steun te bieden, moet het rugpand horizontaal om je lichaam zitten. Wij checken daarom of het rugpand niet hoger komt dan de beugels aan de voorkant.


GOUDEN REGEL 3

Weinig vrouwen hebben 2 identieke borsten. Daarom pas je de bandjes het best afzonderlijk aan. Zo krijgt elke borst de nodige steun en wordt je boezem symmetrisch. Checken of ze niet over de schouders schuiven en verstellen tot ze perfect zitten. Extra aanspannen voor een betere lifting heeft geen zin: schouderbandjes zorgen voor maar 10 % van de steun!


GOUDEN REGEL 4

Het stukje stof dat de twee cups van je beha verbindt, moet op het borstbeen rusten en mooi aansluiten. Zweeft het tussenstukje tussen je borsten dan is de maat niet juist.


GOUDEN REGEL 5

Terwijl je de beha aantrekt en sluit, moeten de beugels zich een beetje openen zodat ze zich mooi rond je borsten plaatsen. Voel je de beugels prikken in het stukje huid onder de oksel? Dan is de beha te groot. Prikken ze in het borstweefsel? Dan is hij te klein.


GOUDEN REGEL 6

Ga na of de rand van de bovencup niet insnijdt of gaapt, en of er een mooie overgang is van cup naar borst. Uitpuilen is not done! Check ook even of je tepels in het diepste punt van de cup vallen. Er mogen geen rimpels in de stof blijven.


Wil je ook een beha die jou perfect past? Wij helpen je graag in onze winkel op het Ritsevoort in Alkmaar. Tot dan!

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page